В навечерието на предстоящия в неделя референдум, на който

...
  В навечерието на предстоящия в неделя референдум, на който
Коментари Харесай

Македонците в чужбина гласуват на референдума в 33 консулски служби още днес


 

В навечерието на идния в неделя референдум, на който би трябвало да стане ясно дали Македония ще одобри наименованието Република Северна Македония, гласоподават македонците в чужбина, пандизчиите, настанените в болнични заведения, хора с увреждания и арестуваните под домакински арест, съобщи БГНЕС. В 69 от общо 80 общини, в които ще се организира вота, са регистрирани 1859 заболели и лица с разнообразни увреждания. Членовете на изборните комисии ще посещават домовете им, с цел да могат тези хора да упражнят правото си на глас.

Гласуването в чужбина ще се организира в 33 дипломатически консулски служби, а общо 2694 македонски жители са регистрирани за присъединяване във вота, който ще завърши в 19 часа локално време. 1558 пандизчии и арестувани лица би трябвало да гласоподават в местата за отнемане от независимост в страната. Днес би трябвало да гласоподават и седем вътрешно разселени лица.

В сряда към този момент гласоподаваха членове и заместник-членове на изборните комисии, които са командировани до дипломатическите и консулските служби на страната в чужбина. Право да гласоподават на референдума на следващия ден имат 1 806 336 македонски жители, записани по надлежния ред в изборните описи. Общественото допитване ще съдържа един въпрос: " Дали сте за участие в Европейски Съюз и НАТО с приемане на контракта сред Република Македония и Република Гърция? ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР